Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Android’de Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma

Android telefonunuzun pilinin çok hızlı tükenmesinin en yaygın nedenlerinden biride pilinizi tüketebilecek çok fazla uygulama olduğudur. Bu uygulamalar arka planda çalışırlar ve fazladan güç tüketirler. Aynı zamanda Ram’inizi doldurarak telefon hızınızı yavaşlatırlar. Çözüm mü? Çok basit! Arka planda çalışan uygulamaları kapatın gitsin.

Arka Planda Çalışan Uygulamalar Nasıl Pilinizi Hızlı Bir Şekilde Tüketir

Android cihazınız arka planda birden fazla uygulama çalıştıracak şekilde donatılmıştır. Uygulama profesyonel bir programcı tarafından geliştirilmişse, pil veya ram tüketimi ile ilgili herhangi bir soruna neden olmaz.

yapay zeka destekli haber sitesi

Bunun nedeni uygulama telefonunuzu fazla sömürmeyecek şekilde kodlanmış olmasıdır. Tabi oyunlar için bu durum söz konusu değil.

Telefonunuzun ekranının sağ alt köşesindeki kare gezinme simgesine dokunarak arka planda çalışan tüm uygulamaları görebilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma uygulama ekranı

Play Store’da bir çok kötü kodlanmış uygulama bulmak kolaydır. Bu uygulamaları kaldırmak yada arka planda çalışan uygulamaları durdurmak en iyisidir. Tabi yukarıda gösterdiğimiz yöntem ile arka planda çalışan uygulamaları detaylı olarak analiz edemezsiniz. Bunun için aşağıdaki yönteme de bir göz atmanız gerekir.

Android’de Arka Planda Hangi Uygulamaların Çalıştığını Görün

Android’inizin sistem kaynaklarındaki yükü hafifletmenin ve pil ömrünü uzatmanın en iyi yolu, arka planda çalışan uygulamaların çalıştırmak istediğiniz uygulamalar olduğundan emin olmaktır.

Bütün arkaplanda çalışan uygulamaları kapatmak doğru çözüm değildir. Telefonunuzda uygulamaların hızlı açılmasını istiyorsanız en çok kullandığınız uygulamaları arka planda çalışmasını engellememeniz gerekir. Arka planda çalışması sayesinde siz uygulamaları hızlı bir şekilde açıp kapatabilirsiniz

Şimdi gelelim hangi uygulamalar arka planda çalışıyormuş. Hangileri kaç dakikadır telefonumuzun şarjını ve Ram’ini bitiriyormuş.

Bunu görmek için yapmanız gerekenler sırası ile şu şekilde;

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma gösterme
  • Ayarlara girin.
  • Gelişmiş seçeneklere gidin. (Yeni nesil cihazlarda bu adımı atlayın)
  • Geliştirici seçeneklerine gidin. (Görmüyorsanız; Ayarlar > Telefon Hakkında‘ya gidin. Sonra yazılım bilgilerine gidin. “Yapım Numarasına”na yedi kez peş peşe dokunun. Yapamazsanız geliştirici seçeneklerini açma isimli yazımızı okuyun.)
  • Çalışan Hizmetler’e gidin.

Yukarıda ki adımlar sonrasında arka planda çalışan uygulamaların bir listesini göreceksiniz.

Uygulamaların üstüne tıklayarak kaç saat çalıştığını görebilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma

Çok fazla RAM veya pil tükettiğini belirlediğimize göre artık bu uygulamaları kapatarak şarj sürenizi uzatabilir ve telefonunuzu bir nebzede olsun hızlandırabilirsiniz. Hadi çekelim şu uygulamaların fişini!

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma aşamaları
  • Öncelikle ayarlara gidin.
  • Uygulamalara dokunun.
  • Arka planda çalışmasını durdurmak istediğiniz uygulamaya dokunun.
  • Durmaya zorla seçeneğini seçin.

Bunları yaparak arka planda çalışan uygulamaları tek tek kapatabilirsiniz. Ama unutmayın ki bu durum, telefon açıp kapılana kadardır. Yani telefonunuzu yeniden başlattığınızda her şey eski haline döner.

Kökten çözüm mü arıyorsunuz? Uygulamaları devre dışı bırakın yada kaldırın. Aksi halde her telefonu açıp kapattığınızda bu işlemleri tekrarlamanız gerekir. Olur da adımları tekrar yapmanız gerekirse Google’a arka planda çalışan uygulamaları kapatma donanım plus yazarak kolayca gelebilirsiniz.

Ayrıca kalkmayan silinmeyen uygulamaları nasıl silebileceğinizi gösteren rehber niteliğinde yazımızda bir göz atın.

Amacınız telefon hızlandırma ise telefon hızlandırma isimli rehberimize de bir göz atın.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar