Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Apple, Çin pazarında satış düşüşü yaşıyor!

Çin akıllı telefon pazarında yaşanan olumsuz gelişmeler, Apple’ı da olumsuz etkiledi. Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi’nin (CAICT) verilerine göre, 2024 yılının Kasım ayında ülkede yabancı markaların akıllı telefon satışları, bir önceki yıla oranla %47,4 azaldı. Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarındaki bu ciddi düşüşten en fazla etkilenen markalardan biri oldu. Ayrıntılar haberimizde…

Kasım ayı itibarıyla, Çin’de yabancı markaların akıllı telefon sevkiyatları 5,77 milyondan 3,04 milyon birime geriledi. Apple, üst üste dört aydır süren bir satış düşüşü ile karşı karşıya. Ekim ayında da %44,25 oranında bir azalma yaşanmıştı. Uzmanlar, bu durumu Çin ekonomisindeki yavaşlama ve tüketicilerin harcama alışkanlıklarındaki temkinli yaklaşım ile ilişkilendiriyor. Kasım ayında tüketici fiyatları, son beş ayın en düşük seviyesine düşerken, ailelerin harcama eğilimleri de azaldı. Bu durumun tek nedeni bu mu?

yapay zeka destekli haber sitesi

Apple’ın karşılaştığı zorlukların bir diğeri ise yerel rekabetin artması. Özellikle Huawei, 2023 yılının Ağustos ayında yerel üretimli işlemcilerle premium akıllı telefon segmentine etkili bir geri dönüş yaptı. 2024’ün üçüncü çeyreğinde %42 oranında bir satış artışı yakalayan Huawei, Apple için önemli bir rakip konumuna geldi.

Diğer taraftan Apple, Çin pazarındaki düşüşü tersine çevirmek için dört gün süren bir indirim kampanyası başlattı. Bu kampanya kapsamında bazı iPhone modellerinde 500 yuan’a (yaklaşık 68,50 dolar) varan indirimler sunuldu. Geleneksel olarak indirim uygulamalarına mesafeli duran bir marka olan Apple, bu yaklaşımıyla dikkati üzerine çekti.

Yabancı markaların yanı sıra, Çin’deki toplam akıllı telefon sevkiyatları da yıllık %5,1 düşüşle 29,61 milyon birime geriledi. Yerel markalar, hem ekonomik hem de rekabetçi zorluklarla yüzleşiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar