Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Google Gemini, kişisel bilgileri hatırlamaya başlıyor!

Google, yapay zeka destekli sohbet robotu Gemini’ye önemli bir güncelleme getirerek, kullanıcıların kişisel bilgilerini hatırlama yeteneği kazandırdı. Bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar iş, hobiler veya hedefler gibi bilgilerini paylaşarak Gemini’yi tam anlamıyla bir kişisel asistan haline dönüştürebilecek. İşte bu güncellemenin detayları…

Öncelikle, bahsedilen özelliğin yalnızca Gemini Advanced kullanıcılarına özel olduğunu belirtmek gerekir. Artık Gemini, “Saved Info” (Kaydedilen Bilgiler) sekmesi aracılığıyla kullanıcıdan edindiği bilgileri saklayabiliyor. Örneğin, bir kullanıcının vejetaryen olması durumunda ona özel tarifler önerme veya bir muhasebeci olduğunu göz önünde bulundurarak daha uygun yanıtlar verme yeteneğine sahip.

yapay zeka destekli haber sitesi

Gizlilik konusunda ölçü almak isteyen kullanıcılar için de önemli bir detay bulunmakta. Kullanıcılar, bu sayfa üzerinden kaydedilen bilgileri görüntülemenin yanı sıra düzenleme veya istedikleri zaman silme imkanı bulacaklar. Bu özellik şu an için yalnızca Google One AI Premium abonelerine İngilizce olarak sunulmakta. OpenAI’ın ChatGPT Plus için geçen Nisan ayında tanıttığı Hafıza özelliğine benzer bir yapı sergileyen bu güncelleme, kullanıcıların önceki konuşmalarından edinilen verilerle daha kişiselleştirilmiş bir deneyim ortaya koyacak.

Yeni özelliğin, kullanıcıların sürekli bilgi paylaşımı yapmalarına gerek kalmadan tercihlerini hatırlaması, büyük bir kolaylık sağlayacak. Kullanıcılar, asistana daha önce söyledikleri bilgileri yeniden hatırlatmak zorunda olmayacaklar. Bunun yanı sıra, Gemini kullanıcı verilerini nasıl kullandığına dair açıklık getirerek gizlilik konusunda güven tesis etmeye çalışıyor.

Bilgilerin düzenlenebilir ve silinebilir olması, kullanıcı gizliliği açısından hayatî bir öneme sahip. Peki, bu yeni özellik hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar