Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Oyunlarda DLC Nedir ve Nasıl Çalışır?

DLC nedir? Kendinizi gece geç saatlere kadar bir oyunu yenmeye çalışırken buluyor musunuz? Belki level atlamak belkide yeni görevleri açmak için saatlerinizi verdiniz mi hiç? Ya bütün bölümleri aştıysanız, bütün levelleri geçtiyseniz ne olacak oyunu mu bırakacaksınız? Bu durumun önüne geçmek için oyun geliştiricileri DLC adını verdiğimiz indirilebilir içerik fikrini ortaya çıkarmışlardır. Anlamadık sanırım! daha detaya inersek;

DLC Nedir?

DLC, indirilebilir içerik anlamına geliyor. Oyun geliştiricilerin sık sık gerek para kazanmak, gerekse oyuncuları daha fazla oyunda tutmak için yeni içerikleri indirerek oyuna dahil edilmesine DLC denir. Bütün levelleri aştığınızda başka leveller bu DLC ile birlikte gelir. Ya da oyunda kıyafet veya bölüm satın almak istediğinizde, aslında onu indirmek için para ödersiniz. Bu indirme olayına DLC deniyor.

yapay zeka destekli haber sitesi

DLC sadece bir oyunun yayıncısı tarafından dijital biçimde satılmaktadır. Yani siz oynadığınız oyun için bir bölüm yazamazsınız.

DLC örnekleri

Oyunların sunduğu bazı DLC örnekleri şunlardır;

  • Ekstra karakterler, seviyeler ve zorluklar gibi yeni özellikler
  • Silahlar ve güçlendirmeler ve oyun boyunca ilerlemenize yardımcı olan öğeler
  • Karakter kıyafetleri ve silah görünümleri gibi ekstralar
  • Rastgele oyun içi avantajları içeren yağma kasaları
  • Gelecek DLC’ye erken erişim sağlayan sezon geçişleri

Oyunlarda DLC’nin Tarihçesi

Dijital oyun dağıtımı kavramı Atari’nin GameLine hizmeti ile 1980’lere dayanıyor, ancak gerçek zamanlı strateji oyunu Total Annihilation , geliştiricilerinin her ay yeni içerik yayınlamaya başladığı 1997’de DLC’yi normalleştirmek için fiyatlandırma politikası izledi. Birkaç yıl sonra Sega, Microsoft, Sony ve Nintendo, konsolları ve avuçiçi sistemleri için DLC desteklemeye başladı. Guitar Hero ve Just Dance gibi franchise’lar, oyuncuları meşgul etmek için DLC’ye çok güvendiler.

2000’li yılların sonlarında, sosyal medya ve mobil oyun, mikroişlemler kavramını normalleştirdi, bu da oyuncuların tek bir dokunuşla yeni içerikleri hızlı bir şekilde indirmelerini kolaylaştırdı. Böylece, geliştiriciler sürekli olarak oyuncuların satın alabileceği yeni özellikler eklemeye teşvik edildi. Bugün, neredeyse her büyük konsol veya mobil oyun bir çeşit DLC’yi desteklemektedir.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar