Xiaomi, geçtiğimiz hafta tanıttığı Xiaomi 15S Pro ve Pad 7 Ultra modellerinde kendi geliştirdiği XRING O1 yongasını kullanmaya başladı. Bu yeni yonga, şirketin 3 nm üretim süreciyle seri üretime geçen ilk Çinli teknoloji markası olmasını sağladı. İlgili gelişmeler, Xiaomi’nin gelecekte daha uygun fiyatlı cihazlarında da kendi işlemcilerini kullanma olasılığını gündeme getiriyor.
Xiaomi, uygun fiyatlı modellerinde de kendi işlemcilerini kullanacak
Yalnızca XRING O1 ile sınırlı kalmayı planlamayan Xiaomi, üst segmentteki 15S Pro ve Pad 7 Ultra’nın yanı sıra giriş ve orta segment için özel yonga setleri geliştirmeyi de hedefliyor.

Ancak bu gelişmelerin hemen yaşanması beklenmiyor. Xiaomi Başkanı Lu Weibing, eğer her şey planlandığı gibi giderse, giriş ve orta segment için yonga seti üretiminde ilerleme kaydedilebileceğini ifade etti. XRING O1 ile sektördeki dev rakipleri olan Qualcomm, MediaTek, Apple ve Samsung ile rekabet edebilme potansiyelini gösteren Xiaomi, bu alanda iddialı bir konumda bulunuyor.
Xiaomi’nin bir sonraki hedefi ise kendi modemini geliştirmek olacak. Apple’ın C1 5G bazband yongasındaki yaklaşımını benimseyecek olan Xiaomi, bu alanda da bağımsızlık kazanmayı amaçlıyor.
Fakat Apple’ın bu süreçte karşılaştığı zorluklar göz önüne alındığında, Xiaomi’nin de benzer bir süreci deneyimlemesi olası. Bir şirket yetkilisi, bu yolculuğun henüz başlangıç aşamasında olduklarını ve sürecin beklenenin daha uzun sürebileceğine dikkat çekti. Kendi modemlerini piyasaya sürmeleri birkaç yıl alabilir.
Şu anda XRING O1’in yeni sürümleri ile daha uygun fiyatlı modellere Xiaomi işlemcilerinin geleceğine dair resmi bir açıklama bulunmamakta. Ancak kaynaklar, bu geçişin önümüzdeki birkaç yıl içinde gerçekleştirilmesi muhtemel olduğunu öngörüyor.

Leave a comment