Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

YouTube Arama Geçmişi Silme – Otomatik ve İstediğiniz Zamanda

YouTube arama geçmişi silme nasıl yapılır? Otomatik yapılabilir mi? Gibi sorulara bu yazımızda cevaplar verecek nasıl yapacağınızı adım adım göstereceğiz.

YouTube; Google’a ait olan ve kişilerin internette geçirdikleri zamanı keyifli ve verimli olarak değerlendire bilmeleri için kullanma imkânına sahip oldukları, içerisinde oyunlardan yemeklere, müziklerden tiyatrolara kadar birçok alanda zengin içeriğin bulunduğu bir video paylaşım platformudur. Paylaşılan videoları izleyebileceğiniz gibi aynı zamanda sizler de YouTube üzerine videolar yükleyerek paylaşım yapabilir, paylaşımlarınızı arkadaşlarınızla ya da konu ile ilgilenen YouTube kullanıcıları ile paylaşarak etkileşim sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya platformu olarak da değerlendirilebilecek YouTube; içerisinde bulunan zengin içerikleri sayesinde birçok alanda arama ve araştırma yapmayı olağan kılmaktadır. Bu sebeple yapacağınız araştırmaların ve görüntüleme geçmişinizin, daha sonrasında işinize yarayabilecek alanlarda mevcut olarak kullanılması için YouTube tarafından oturum açtığınız Google hesabına yedekleme yapılmaktadır.

Yapılan yedeklemelerde arama geçmişlerinize ve ilgi alanlarınıza göre ana sayfanızda takip ettiğiniz ya da ilgi duyarak aratmış olduğunuz video konuları ile ilgili en alakalı içerikler görüntülenecektir. Bu durum sizi rahatsız edebilecek bir sorun teşkil edebilir. Her kullanıcı verilerinin yedeklenmesini istemeyip aratmış olduğu video geçmişinin cihazı ve Google hesabı üzerinde kayıtlı kalmasını istemiyor olabilir. Bu gibi durumlar için aşağıda yer alan adımlardan YouTube arama geçmişinizi silebilir ve rahatça kullanım sağlamaya devam edebilirsiniz.

YouTube ’da Arama ve İzleme Geçmişi Nasıl Silinmektedir? Masaüstü Bilgisayarlarda YouTube Arama Geçmişi Silme

  1. YouTube üzerinde yapmış olduğunuz aramaları ve izlemiş olduğunuz videoların kayıtlı olduğu arama ve izleme geçmişinizi temizlemek istiyorsanız ve bu işlemi masaüstü cihazınızdan yapacaksanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
  2. YouTube’a giriş yapınız.
  3. YouTube üzerinde Google hesabınız ile oturum açtığınızdan emin olunuz.
  4. Sol tarafta bulunan kontrol panelinde kitaplık, geçmiş, videolarınız… gibi seçenekler bulunacaktır. Buradan yanında sola doğru giden ok içerisinde saat simgesi olan Geçmiş seçeneğine tıklayınız.
  5. Geçmiş yazısına tıkladığınızda karşınıza izleme geçmişiniz çıkacaktır. İzleme geçmişinizi incelemek isterseniz bu bölümden inceleyebilirsiniz.
  6. Sağ kısımda geçmiş türü şeklinde bir seçenek mevcut olacaktır.
  7. İzleme geçmişi ya da topluluk olarak iki seçenek mevcuttur.
    • İzleme geçmişi, YouTube üzerindeki arama geçmişinizdir.
    • Topluluk seçeneği, yayınlarda kullandığınız oylar, topluluk içerisindeki yorum sohbetleriniz gibi eylemleri içermektedir. Hangisini yönetmek istiyorsanız buradan seçim yaparak işlemleri sağlayabilirsiniz.
  8. Tüm izleme geçmişini temizle seçeneğine tıklayınız.
  9. Ekranda “İzleme geçmişi temizlensin mi?” uyarısı ile beraber izleme geçmişini temizlemek istediğiniz Google hesabının bilgileri görüntülenecektir. İşleme devam etmek istiyorsanız bu uyarıyı okuduktan sonra onaylayarak İzleme Geçmişini Temizle butonuna tıklayınız.
  10. Ardından izleme geçmişiniz temizlenmiş olacaktır.

Otomatik Olarak YouTube Geçmişi Silinebilir Mi?

Evet. YouTube tarafından böyle bir işlem yapma özelliği kullanıma sunulmaktadır. YouTube arama geçmişinizi otomatik olarak silmek için aşağıdaki adımları takip ediniz.

  1. YouTube hesabınıza giriş yapınız.
  2. Sol panelden Geçmiş butonuna tıklayınız.
  3. Açılacak ekranda sağ tarafta yer alan Tüm Geçmişi Yönet seçeneğine tıklayınız.
  4. YouTube geçmişi sayfası açılacaktır. En üst sıralarda yer alan Otomatik Sil butonuna tıklayınız.
    youtube geçmişi otomatik silme
  5. Butona tıkladıktan sonra buradan hangi verilerin silineceğini, ne kadar süre ile silineceğini seçebilirsiniz.

YouTube Geçmişi Kaydetme Özelliği Kapatılabilir Mi?

Evet. YouTube ‘da izlediğiniz videolara ve yaptığınız aramalara göre ana sayfanıza içerik sunma özelliği kapatılabilmektedir.

  1. YouTube hesabınıza giriş yapınız.
  2. Sol panelden Geçmiş butonuna tıklayınız.
  3. Açılacak ekranda sağ tarafta yer alan Tüm Geçmişi Yönet seçeneğine tıklayınız.
  4. YouTube geçmişi sayfası açılacaktır. En üst sıralarda yer alan YouTube geçmişiniz kaydediliyor yazısına tıklayınız.
  5. Buradan açık yazısının yanında yer alan Kapat butonuna tıklayarak YouTube ana sayfa önerilerini devre dışı bırakabilirsiniz.

Android İşletim Sistemine Sahip Cihazlarda YouTube Arama Geçmişi Silme

  1. Android cihazınızdan YouTube uygulamasına giriş yapınız.
  2. Sağ üstte fotoğrafınızın göründüğü profil simgesine tıklayınız.
  3. Orta sıralarda yer alan Ayarlar sekmesine tıklayınız.
  4. Geçmiş ve Gizlilik yazısına tıklayınız.
  5. İzleme geçmişini temizle ve arama geçmişini temizle olarak iki seçenek mevcuttur. İzleme ya da arama geçmişinizden hangisini silmek istiyorsanız ilgili butona tıklayarak izleme ya da arama geçmişinizi temizleyebilirsiniz.
  6. İzleme ve arama geçmişini duraklat seçeneklerini kullanarak bundan sonraki süreçte izleyeceğiniz ve arayacağınız videoların geçmişte kayıt edilmesi özelliğini durdurabilir; siz bu özelliği tekrar aktif edene kadar kullanılmasını engelleyebilirsiniz.
  7. Bu bölümde yer alan Tüm Etkinlikleri Yönet butonuna tıklayarak, masaüstü cihazlarda yapabildiğiniz tüm işlemleri gerçekleştirebilir; YouTube geçmişinizin kayıt edilmesi özelliğini kapatabilir, YouTube arama ve izleme geçmişinizin otomatik olarak silinmesi talimatını verebilirsiniz.

iOS İşletim Sistemine Sahip Cihazlarda YouTube Arama Geçmişi Silme

  1. iOS cihazınızdan YouTube uygulamasına giriş yapınız.
  2. Sağ üstten profil simgesine tıklayınız.
  3. Ayarlar yazısına tıklayınız.
  4. Geçmiş ve Gizlilik sekmesine tıklayınız.
  5. İzleme geçmişini temizle ve arama geçmişini temizle olarak iki seçenek mevcuttur. Hangisini silmek istiyorsanız ilgili butona tıklayarak izleme ya da arama geçmişinizi temizleyebilirsiniz.
  6. İzleme ve arama geçmişini duraklat seçeneklerini kullanarak geçmişin kayıt edilmesi özelliğini durdurabilirsiniz.
  7. Bu bölümde yer alan Tüm Etkinlikleri Yönet butonuna tıklayarak, YouTube arama ve izleme geçmişinizin kayıt edilmesi özelliğini kapatabilirsiniz.
  8. Tüm Etkinlikleri Yönet butonuna tıklayarak YouTube arama ve izleme geçmişinizin otomatik olarak silinmesi talimatını verebilirsiniz.

Gizli Mod Nedir? Ne İçin Kullanılır?

YouTube Arama Geçmişi Silme

Gizli mod, tıpkı internet tarayıcılarında olduğu gibi YouTube uygulaması üzerinde de kullanılabilen ve izleyeceğiniz videoların gizli kalmasını sağlayarak Google hesabınıza kayıt edilmesini engelleyen bir mod uygulamasıdır. Gizli modda iken yaptığınız aramalar ve izlemiş olduğunuz videolar Google hesabınıza kaydedilmez. Aşağıdaki adımları takip ederek gizli mod özelliğini kullanabilirsiniz.

  1. YouTube hesabınıza giriş yapınız.
  2. Sağ üstte fotoğrafınızın yer aldığı butona tıklayınız.
  3. Gizli mod seçeneğine tıklayınız.
  4. Ekranda “Gizli moda geçtiniz.” Uyarısı çıkacaktır. Tamam butonuna tıklayarak YouTube üzerinde gizli mod kullanımına başlayabilirsiniz.

NOT: Gizli modda yaptığınız arama ve izleme geçmişini okulunuz, işverenleriniz ya da internet servis sağlayıcınız görüntüleyebilecektir. Yalnızca cihazda ve Google hesabınızda kayıtlı kalmayacak şekilde gizli mod kullanımı sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar