Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

İngiltere’nin İşletmeleri: Siber Saldırılardan 44 Milyar Kayıp!

Son beş yılda, İngiltere’deki işletmeler siber saldırılar sonucunda toplamda 44 milyar sterlin kayıp yaşadı. Uluslararası sigorta şirketi Howden tarafından yayımlanan rapora göre, her iki işletmeden biri bu dönemde en az bir kez siber saldırıya maruz kaldı. Dikkate değer bir nokta, bu saldırıların çoğunun temel güvenlik önlemleri ile engellenebilecek durumda olması. Fakat, siber saldırıların hedefleri kimler ve bu durumdan korunmak için ne gibi önlemler alınabilir? İşte bu soruların yanıtları…

Raporda verilen bilgilere göre, yıllık 100 milyon sterlin gelir elde eden büyük işletmeler siber saldırılarda en sık hedef alınan grubu oluşturmakta. Onları, yıllık gelirleri 2 ila 50 milyon sterlin arasında değişen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) izliyor. Bu durum, saldırganların sadece büyük firmsaların peşinde olmadığını, aynı zamanda daha küçük ölçekli işletmelerin de tehdit altında olduğunu gösteriyor.

yapay zeka destekli haber sitesi
siber-suclular-saldiri-ingiltere-44-milyar-sterlin

Siber saldırıların en yaygın nedenleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Kompromize edilmiş e-postalar (%20)
  • Veri hırsızlığı (%18)
  • Tedarik zinciri açıkları (%16)
  • Dolandırıcılık amaçlı para transferleri (%14)
  • İçeriden sızdırmalar (%14)
  • Fidye yazılımları (%12)

Bu saldırıların çoğu, yetersiz güvenlik önlemleri ve düşük farkındalık seviyesinden kaynaklanıyor. Rapor, işletmelerin yalnızca %61’inin antivirüs yazılımı kullandığını, %55’inin ise bir güvenlik duvarı oluşturduğunu belirtmekte. Ayrıca, İngiltere’deki şirketlerin %26’sı siber güvenlik yatırımlarını yüksek maliyetler nedeniyle gerçekleştiremediklerini ifade ediyorlar.

Yayımlanan raporda tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Ülkemizdeki işletmelerin siber saldırılara karşı yeterince hazırlıklı olup olmadığını düşünüyorsunuz? Siber güvenlik alanında daha fazla yasal düzenlemeye ihtiyaç var mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar