Akıllı telefon sektöründe dikkat çeken bir isim olan Nothing, Android 16 tabanlı Nothing OS 4.0 işletim sisteminin ilk Açık Beta (Open Beta) sürümünü kullanıma sundu. Bu adım, şirketin yeni Android versiyonuna geçiş yapan üreticiler arasına katıldığını gösteriyor. Şu anda bazı cihaz kullanıcıları güncellemeyi indirme imkanına sahip.
Nothing OS 4.0 Open Beta yayınlandı
Nothing OS 4.0 Açık Beta sürümü, şu an için Nothing Phone (3), Phone (2), Phone (2a) ve Phone (2a) Plus modellerinde kullanılabiliyor. Bunun dışında, Phone (3a) ve (3a) Pro modelleri için beklenen güncellemenin ise Ekim ayı içerisinde yayımlanması planlanıyor.

Kullanıcıların beta programına katılabilmesi için öncelikle cihazlarını en güncel kararlı sürüme yükseltmeleri gerektiği belirtildi. Bu şartı karşılayan kullanıcılar, Nothing’in resmi topluluk sayfasından paylaşmış olduğu özel APK dosyasını indirerek sürece katılabiliyor.
APK dosyasının kurulumu sonrasında, cihazın Ayarlar > Sistem menüsünde “Nothing Beta Hub” sekmesi aktif hale geliyor. Kullanıcılar, bu bölüm aracılığıyla programa kaydolup güncellemeyi cihazlarına yükleyebiliyorlar.
Nothing, beta sürümünün hem hatalar içerebileceği hem de kullanıcı deneyimlerinin önemli olduğuna dikkat çekiyor. Kullanıcılar, deneyimlerini ve geri bildirimlerini Ayarlar > Sistem > Feedback menüsü üzerinden iletebilirler.
Nothing OS 4.0 ile birlikte kullanıcıları bekleyen yenilikler arasında canlı bildirimler, gelişmiş bildirim sınıflandırması, yeni Android Protection güvenlik katmanı ve Glyph Matrix için geliştirilmiş etkileşimli widget’lar yer alıyor. Ancak, bu özelliklerin hangi Nothing modellerine dağıtılacağına dair henüz kesin bir bilgi verilmiş değil.
Nothing OS 4.0 Open Beta Alan Modeller
- Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2)
- Nothing Phone (2a)
- Nothing Phone (2a) Plus
- Phone (3a) (Ekim ayında gelecek)
- Phone (3a) Pro (Ekim ayında gelecek)

Leave a comment