Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Windows Bilgisayara Android Kurma | 2 Yöntem

Bilgisayarınızı tıpkı telefonunuz gibi kullanmak ister misiniz. Hepimiz zaman zaman telefonumuzda çalıştırdığımız oyunları – uygulamaları, bilgisayarımızda da açmak isteriz. Windows bilgisayarınıza android kurma işlemi için 2 farklı yöntem mevcuttur. Tabi ki bu 2 farklı android uygulamaları bilgisayarda çalıştırma işlemini, en detaylı şekilde anlatacağız. Bunların içinde bir emülatörden yardım alarak ta bu işlemi gerçekleştireceğiz, bilgisayarınıza android işletim sistemi kurarak ta, uygulama ve oyunlarımızı çalıştıracağız.

1. Yöntem: Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma

En basit ve etkili yöntemlerden biride bilgisayara android işletim sistemi kurma yöntemidir. Bu yöntem sayesinde bilgisayarınız aynı bir windows gibi bir android işletim sistemine sahip olur. Bilgisayarınızın güç tuşuna bastığınızda isterseniz direk bir android olarak açılır, isterseniz de aşağıda gördüğünüz gibi bir seçme alanı içerisinde açılır (Buradan istediğiniz işletim sistemini seçerek o işletim sistemini açabilirsiniz).

yapay zeka destekli haber sitesi

Yukarı da gördüğünüz gibi bilgisayarınız ilk açılırken bu şekilde size bir soru soracak. Bilgisayarınızı Windows’da mı yoksa Android işletim sisteminde mi başlatma istediğinizi soracak. Buradan dilerseniz eski Windows’ unuza devam edebilir, dilerseniz de yüklemiş olduğunuz android işletim sistemini kullanabilirsiniz. Teknik olarak kurulumunu yaptığımız android işletim sistemine nasıl ulaşacağınızı anlatmış olduk, şimdide pc için android kurma işlemini yapalım.

Not: Kuracağımız bu işletim sistemi ile bilgisayarımız Android 7.1 olacak.

Öncelikle bu iş için bir çok işletim sistemi mevcut örneğin: android x86, Remix OS, Phoenix OS gibi işletim sistemlerini kurulumunu yapabilirsiniz. Kurulum kolaylığı ve sürekli güncelleme aldığı için bu yazımızda Phoenix OS for x86 kurulumunu yapacağız.

Phoenix OS for x86 Kurulumu İçin, kendi web sitesinden kurulum dosyalarını indiriyoruz.

Kırmızı ile işaretlediğimiz alandan exe dosyasını indiriyoruz. Iso dosyasını da indirebilirsiniz, ama onun için ayrı bir program gerekeceği için, indirmenize hiç gerek yok. İllaki ben iso kurmak istiyorum diyorsanız eğer buradan UNetbootin programını kurmanızı ve bunun üzerinden kurulum işlemini gerçekleştirmelisiniz. Biz exe dosyasından gidersek;

Phoenix Os Android işletim sistemi exe dosyasını indirdik ve indirdiğimiz dosyayı açtık, karşınıza aşağıdaki gibi bir alan gelecek,

Bilgisayarımızı android yapmak için burada bize 3 seçenek sunuyor. 1 ile gösterdiğim seçenekte Android işletim sistemini direk olarak bilgisayarımıza kurmamızı söylüyor. Yeşil olarak gösterilen yerde ise Android işletim sistemini bir flash bellek üzerine kurmamızı söylüyor. Üçüncü yani o kırmızı buton ise bilgisayarımıza önceden kurmuş olduğumuz android işletim sistemini kaldırmamıza yarıyor. Biz bilgisayara android yükleme işlemi için 1 numara ile gösterdiğim yere tıklayarak kurulumu başlatıyoruz.

Bundan sonra karşımıza hangi diskimize kurmak istediğimizi soruyor. Burada istediğinizi seçebilirsiniz. Sonrasında Next diyerek diğer aşamaya geçiyoruz.

Karşınıza gelen bu alanda android işletim sisteminizin kaç GB hafızasının olacağını belirliyorsunuz. (16 GB iyidir bence). Sonrasında ise Install diyerek kurulumu başlatıyoruz.

Kurulum bittiğinde tamda yukarıdaki gibi bir alan karşılıyor bizi. Burdan dilerseniz Reboot Now ( Şimdi yeniden başlat) diyerek, yada OK butonuna basarak kapatıyoruz. OK dediyseniz eğer bilgisayarımızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Başlattığımızda da tıpkı yukarıdaki gibi bir ekran bizi karşılıyor olacak (O siyah yazıların olduğu resim) buradan Phoenix OS işletim sistemine gelerek, işletim sisteminizi kullanabilirsiniz. Android işletim sistemimiz aşağıdaki resimdeki gibi bir görüntü sizi karşılıyor olacak.

2. Yöntem: Emülatör Kullanarak Bilgisayara Android Kurma

Yukarıdaki işlemi beğenmediniz ve yada bilgisayarınıza bir program vasıtasıyla android oyunlarını pc de oynamak istiyorsunuz. Bunun için üretilmiş bir çok program mevcuttur. Bu programlara yani pc de android çalıştırmak için kullanılan programlara emülatör deniyor. Öyle ki en iyi emülatörler isimli bir yazıda paylaşmıştık (Bkz: Oyun ve Uygulamaları Bilgisayarınızda Kullanmanız İçin En İyi 6 Emülatör ) buradan size uygun en iyi emülatörü bulabilirsiniz. Diyelim sadece oyun oynayacaksınız ve bu oyunda Pubg Mobile olsun. Bu oyunu oynamak için en iyi emülatör şüphesiz Pubg Mobile resmi emülatörüdür. Buradan İndirebilirsiniz.

Emülatör nedir, az çok öğrendiğimize göre canlı bir örnekle gelin hep birlikte bir emülatör indirip, android bir oyunu çalıştıralım.

Bütün emülatörler birbirlerine çok benzerler hepsinin mantığı aynıdır. Öncelikle ben Pubg Mobile oyununu bilgisayarımda çalıştıracağım. Onun için Pubg Mobile için tasarlanmış emülatör kurulumunu yapacağım. Sizin derdiniz uygulama gibi şeyleri çalıştırmasa başka bir emülatör kullanmanızı tavsiye ederim.

PUBG Mobile Bilgisayar Kurulumu ve Ayarlarını Yapmak İçin;

Öncelikle buradan Pubg Mobile emülatörünü indiriyoruz.

Not: Choose Version: Public beta olmasına dikkat etmelisiniz.

Sonrasında Download diyerek indirme işlemini başlatıyoruz.

İndirme işleminden sonra Install diyerek emülatörümüzün kurulum işlemine devam ediyoruz.

Yükleme işlemi başladığında tamda yukarıdaki gibi bir ekran karşılayacak bizi, bu ekranın sonunda Start butonu gelerek, emülatör başlayacak. Sonrasında Motor yükleme alanında bazı indirmeler olacak otomatik olarak. Burası internet hızınıza göre, dolma hızında farklılıklar gösterebilir.

Yükleme tamalandıktan sonra aşağıdaki gibi bir indirme alanı daha gelecek, bu alandan sonra Pubg Mobile’ınızı oynamaya başlayabilirsiniz.

Bu kadar! Hep birlikte bir mobil oyunu bilgisayarımıza kurduk ve bilgisayar üzerinden Android bir oyunu çalıştırdık. Tabi ki bu sadece Pubg Mobile’a özel bir Emülatör kullanarak yaptık, diğer emülörler ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Ama niyetiniz sadece Pubg Mobile oyununu oynamak ise kesinlikle bu emülatörü kullanmanızı tavsiye ederim.

Yukarıda iki yöntemden bahsettik tabi ki yukarıdaki yöntemleri dışında sanal makine dediğimiz bir yöntemi de söylemeden geçmek istemiyorum. Sanal makine dediğimiz biraz daha teknik bilgi ve meşakatli bir işlem olduğu için tek bir yazıda birleştirmek olmazdı. Bunun için ayrıca sanal makine üzerinden android işletim sistemini çalıştırma isimli yeni bir yazı yayınlayacağım.

Umarım ‘Windows Bilgisayara Android Kurma | 2 Yöntem‘ isimli yazımı beğenmiş ve uygulaya bilmişsinizdir.

31 Yorum

  1. selamün aleyküm

    kardeşim yukarıda yazdığın birinci yöntemi kullanarak Phoenix OS for x86 yükledim bütün adımları geçtim tekrar başlattığımda bilgisayarı android için seçenek vermiyor sebebi nedir?

  2. pc acilirken f9 tusuna sizde boot tusu farkli olabilir basarsaniz secenekler gelecektir.

  3. kardeş daha yüklemedim, ama soracağım bu bilgisayari android yapıyor ama boyle nası desem apk yükleyebiliyormuyuz yoksa sadece görünüm mü android oluyor?

  4. Merhabalar yazıda bahsedildiği gibi başarıyla kurulum yaptım fakat ne açılışta nede boot menüsünde seçenek çıkmıyor direk windows açılıyor.

  5. sadece android yapabilirmiyiz cihazı windows olmasa oluyormu

  6. Yükledim yeniden bailadı sordu da işletim sitemi seçmeyi ama phoenix i seçtiğimde açmadı ne yazıkki

  7. android yaptıktan sonra android sürümü ne oluyor
    windowsu kullanabilecekmiyim tekrar

  8. win 10 home 32bit ve x64 işlemcili bilgisayarda kurulumun sonunda hata veriyor. windowstan mı kaynaklı acaba? windowsu 64 bit mi kurmam gerekiyor

  9. Bende kurdum iki şık geldi amam seçtiğinde karanlık bır ekran açılıyor orda kalıyor

  10. Peki kurduk denedik ve memnun kalmadık. tamamen nasıl sileceğiz…
    Diğer sisteme zarar vermeden

  11. Hocam ben defalarca yükledim test ettim ekran kartı gtx 1070 cpu 7700k ram 32 gb her şey tama hiç bir eksiğim yok pubg veya firee fireeye girdiğimde görüntü bozuluyor çizgi filime dönüyor resmen sonrada kasma oluyor ne yaptıysam olmadı diğer Emulatörler windows ile stabilize değil onlardada görüntü geçikmesi yaşanoyor bazen tek turbo awo tecentin gamese iyi biraz ondada bazen fbs düşüyor sistemim bu oyunları rahat oynatması lazım ama hepsinde kesin bir sıkıntı oluyor bana bu oyunları gerçekten stabilize bir şekilde oynamam için ne gerekli daha

  12. Ben yükledim anroid çalişiyor fakat oyun yüklenmiyor yeterli alan yok uyarsi veriyor

  13. Üstad ilk seçenek de bahsettiğim üzere PC ye Android’i kurdugumda oyunlar için klavye ve maus tanımlama için bir şey varmı oyun için özellikle yükleyeceğim

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar