Google, Android Auto 13.9 sürümünü kısa bir süre önce beta kanalında tanıttı. Bu yeni güncelleme, 13.8 sürümünün yeni kararlı sürüme geçişinin ardından hemen piyasaya sürüldü. Google’ın genel olarak aylık güncelleme döngüsüne bağlı kaldığı göz önüne alındığında, bu erken çıkışın arkasında bazı nedenler bulunuyor.
Android Auto 13.9 güncellemesi yayınlandı: Arayüzde değişiklikler mevcut
Android Auto 13.9, arka planda önemli hataların giderilmiş olmasına rağmen büyük yenilikler sunmuyor. Ancak kullanıcı arayüzünde bazı terimler güncellenmiş durumda. Örneğin, “car” (araba) kelimesi birçok yerde “vehicle” (araç) ile değiştirilmiştir. Diğer bazı değiştirilen terimler ise şöyle:

- “Android Auto, aracınız park edildiğinde yeniden başlayacak.”
- “Bağlantıyı sürdürmek için araç ekranını kullanın veya bağlantıyı kesmek için ‘Bağlantıyı Kes’ seçeneğine dokunun.”
- “Telefonunuz, USB hata ayıklama etkin olduğunda bir araca bağlanamayabilir. Bunu Geliştirici Seçeneklerinden devre dışı bırakabilirsiniz.”
Ayrıca, hava durumu gibi bilgilerin görüntülenme şekline dair açıklamalar da güncellendi. Google, 13.9 güncellemesiyle bazı hata düzeltmeleri yaptığını belirtse de detaylı bir değişiklik listesi paylaşmamıştır. Kullanıcılar, özellikle kablosuz bağlantı sorunları ve belli araç modellerinde yaşanan bağlantı kopmalarının çözülmesini bekliyorlar.
Mevcut güncelleme şu anda beta aşamasındadır ve tüm kullanıcılara kademeli olarak sunulmaktadır. Hangi tarihte kararlı sürümün yayınlanacağı ise henüz netlik kazanmadı; ancak Google, genellikle beta testlerinin ardından birkaç hafta içerisinde güncellemeyi geniş kapsamda kullanıma sunuyor.
Leave a comment