Honor, kısa süre önce tanıttığı Magic 8 ve Magic 8 Pro modellerinin ardından, güçlü rakipleriyle mücadele edecek olan Magic 8 Ultra modeli üzerinde çalıştığına dair dedikodularla dikkat çekiyor. Güvenilir bir kaynak olan Digital Chat Station’dan (DCS) elde edilen yeni bilgiler, Xiaomi 17 Ultra, Oppo Find X9 Ultra ve Vivo X300 Ultra gibi rakipleri hedef alan bu cihazın önemli özelliklerini gün yüzüne çıkardı.
Snapdragon’dan Dev Ekran Teknolojisine
Magic 8 Ultra, amiral gemisi segmentinde beklenen üst düzey donanımlarla donatılacağı iddialarıyla öne çıkıyor. Telefonun en önemli parçası olarak, Qualcomm’un en yenilikçi yonga seti olan Snapdragon 8 Elite Gen 5’in kullanılacağı ifade ediliyor. Bu işlemci, performans alanında önemli bir sıçrama sağlayacak.

Görsel deneyimi ön planda tutan cihaz, dört kenarı kavisli 6.7 inç LTPO OLED ekran ile kullanıcıların karşısına çıkacak. 1.5K çözünürlük sunan bu ekran, hem akıcılık hem de keskinlik açısından yüksek bir performans sergileyecek. Ayrıca, ekran içi ultrasonik parmak izi sensörü ve üst seviye koruma sunan 3D yüz tanıma teknolojisi kullanıcıların beğenisine sunulacak.
Honor Magic 8 Ultra’nın en dikkat çekici özelliği, fotoğrafçılık konusundaki yenilikleri olacak. Marka, kamera donanımında önemli değişiklikler yaparak cihazın arka kısmında 50 megapiksel OmniVision OV50R ana kamera sensörüne yer verecek. Bu üst düzey sensörün, ultra yüksek dinamik aralık (HDR) sunması bekleniyor ve 2026’nın ilk çeyreğinde seri üretime geçmesi planlanıyor. Bu durum, Magic 8 Ultra’nın, bu teknolojiyi kullanan ilk akıllı telefonlar arasında yer alabileceğini gösteriyor.
Kamera kurulumu çerçevesinde, büyük bir sensörle desteklenen periskop telefoto lens de önemli bir yer tutuyor. Gelen sızıntılara göre bu lens, 200 megapiksel çözünürlüğe ve 4.3x ile 7x arasında optik yakınlaştırma özelliğine sahip olacak.
Ayrıca, cihazın yaklaşık 7.000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olacağı öngörülüyor. Şarj hızı konusunda net bir bilgi yok ancak, diğer serilerde olduğu gibi 120W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteği sunacağı düşünülüyor.
Magic 8 Ultra’nın kutusundan Android 16 tabanlı MagicOS 10 arayüzü ile çıkması bekleniyor. Bu amiral gemisinin 2026 yılının ilk yarısında tanıtılması planlanıyor. Ek olarak, Dimensity 9500 işlemcisini kullanan Magic 8 Mini adlı daha kompakt bir modelin de bu Ultra sürümüne eşlik etmesi beklenmektedir.
Honor, 2025’in son dönemini Çin’deki Honor 500 serisi (Kasım) ve GT 2 serisi (Aralık) lansmanları ile oldukça hareketli bir şekilde geçireceği görünüyor. Magic 8 Ultra’nın ortaya çıkan bu özellikleri, mobil fotoğrafçılıkta yeni bir döneme adım atabilir.

Leave a comment