Apple Hesabı Silme – Kalıcı Çözüm

Apple hesabı silmek için hepimizin farklı bahaneleri var. Ne olursa olsun Apple hesabı silme işlemi çok basittir. Bunun için Apple’ın veriler ve gizlilik sayfasından yapabiliyorsunuz. Ama öncesinde yapmanızı önerdiğimiz, bazı yapmanız gereken ayarlar var. Bunlar;

Apple Kimliğinizle İlişkili Cihazları Kaldırın

Apple kimliğinize bağlı cihazları kaldırmakla işe başlamalısınız. Bunu ister tarayıcınız üzerinden, isterse cihazınızın ayarlarından yapabilirsiniz. Bunun için her iki yöntemi de anlatacağız. Siz size hangisi kolay geliyorsa onu seçerek işe başlayabilirsiniz;

Tarayıcı üzerinden Apple Kimliğinizle ilişkili cihazları kaldırma

  1. Appleid.apple.com adresine gidin ve Apple Kimliğinizle giriş yapın.
  2. İstenirse, iki faktörlü kimlik doğrulama kodunuzu yazın.
  3. Cihazlar bölümüne gidin.
  4. Bir Aygıt seçin ve Kaldır’a tıklayın.
  1. Gelen bildirimi onaylayın.
  2. Tüm cihazlarınız kaldırılana kadar 4. ve 5. adımları tekrarlayın.

İphone’unuz ile Apple Kimliğinizle ilişkili cihazları kaldırın

  1. Ayarlara girin.
  2. En üstteki Apple Kimliğinize dokunun.
  3. Cihazlar bölümüne gidin.
  4. Bir Cihaz üzerine dokunun.
  1. Kaldıra dokunun.
  2. Onaylamak için Kaldıra dokunun.

iPhone’umu, iPad’inizi, Mac’ini Bul Özelliğini Devre Dışı Bırakın

İster iPhone ister iPad isterse Mac üzerinden iCloud hesabını silmek isteyin, hiç fark etmez, ikinci adım olarak iPhone’umu bul yada Mac’imi bul özelliğini kapatmanız gerekir. Bunu yapmak için ise sırası ile şu adımları uygulayın;

Mac’imi Bul özelliğini devre dışı bırak

  1. Sistem Tercihlerine girin.
  2. iCloud’u tıklayın .
  3. Mac’imi Bul seçeneğini bulmak için aşağı kaydırın.
  4. Mac’imi Bul özelliğini devre dışı bırakmak için onay kutusunu tıklayın .
  5. Apple Kimliği şifresini girin ve Devam ile onaylayın.

İPhone / iPad’imi Bul özelliğini devre dışı bırakma

  1. Ayarları açın.
  2. En üstte bulunan Apple kimliğinize dokunun.
  3. iCloud’a dokunun.
  1. Sayfayı aşağı kaydırın ve iPhone’umu Bul’a dokunun .
  2. İPhone’umu Bul’u kapatın.
  3. Apple kimliği şifrenizi girin ve onaylayın.

Tüm Şeylerden Çıkış Yapın

Artık cihazlarınızı Apple Kimliğinizden kaldırdığınız ve iPhone, iPad, Mac, vb. Bul özelliğini devre dışı bıraktığınıza göre, geriye kalan tek şey TÜM ŞEYLER’den ve Apple Kimliğinizden çıkış yapmaktır.

Mac için iTunes’daki Apple Kimliğinizin yetkisini kaldırın

Mac’in iTunes’daki yetkisini kaldırmak önemlidir, iCloud hesabınızı sildiğinizde iTunes’deki varlığınız devam eder. iTunes’e bir başka hesabı bağlamak için, iTunes’deki silmek istediğiniz hesabı kaldırmanız gerekir. Bunun için yapmanız gerekenler;

  1. iTunes‘e girin.
  2. Mac menü çubuğunda Hesap’a tıklayın.
  3. Yetkilendirmeler’i seçin ve Bu Bilgisayarın Yetkisini Kaldır’ı tıklayın 
  4. Apple Kimliği şifresini girin ve onaylayın.

Mac’te Apple Kimliği hesabınızdan çıkış yapın

Şimdi Mac’teki Apple Kimliği hesabınızdan çıkış yapacağız.

  1. Sistem Tercihlerini açın.
  2. İCloud’a tıklayın .
  3. İCloud tercihleri ​​bölmesinin sol alt köşesindeki Oturumu Kapat’a tıklayın.
  4. Onaylayın ve çıkış yapın.

İOS’ta Apple Kimliği hesabınızdan çıkış yapın

  1. Ayarlar‘ı açın.
  2. Üst kısmındaki Apple Kimliği başlığına dokunun.
  3. Aşağıya doğru kaydırın ve Oturumu Kapat’a dokunun .
  4. Onaylamak için Apple Kimliği şifrenizi girin.

iCloud Hesabı Silme

Bunca şey yaptıktan sonra artık iCloud hesabı silme işlemine geçebilirsiniz. Yapmanız gerekenler sırası ile şu şekildedir;

  1. Privacy.apple.com adresinden Apple’ın Veri ve Gizlilik sayfasına gidin.
  2. Apple kimliği ve şifresi ile giriş yapın.
  3. İstenirse, iki faktörlü kimlik doğrulama kodunuzu girin.
  4. Devam’a tıklayın.
  1. Hesabınızı silin yazısının altındaki Başlayın’a tıklayın.
  2. Hesabınızın silinmesine ilişkin bilgileri inceleyin. (7 Gün içinde tamamen silineceğini söylüyor)
  3. Hesabınızı silmeden önce Apple’ın önerdiği adımları izleyin (verilerinizi yedekleyin, cihazlardan çıkış yapın vb.).
  4. Açılır menüyü kullanarak hesabınızı silmek için bir neden seçin.
  5. Devam’a tıklayın .
  6. Hesabınızın silinmesine ilişkin bilgileri (tekrar) inceleyin.
  7. Devam’a tıklayın .
  8. Silme Kullanım Şartlarını okuyup koşulları kabul ettiğinizi onaylamak için kutuyu işaretleyin.
  9. Devam’a tıklayın.
  10. Hesap durumu güncellemelerini almak için kullanılacak bir iletişim yöntemi seçin.
  11. Devam’a tıklayın.
  12. Benzersiz erişim kodunuzu yazın veya yazdırın.
    • Bu, Apple Destek birimine başvurmanız gerekirse kimliğinizi doğrulamak için kullanılacaktır.
    • Bu kod, hesap silme işlemini iptal etmek için de kullanılabilir.
  13. Erişim kodunu girin .
  14. Devam’a tıklayın .
  15. Hesabınızı ve ilişkili verilerinizi silmek için Hesabı sil’e tıklayın .
  16. Apple, hesabınızı silmeden önce doğrulama işlemini başlatır.
    • Hesabınız bu süre zarfında etkin kalacaktır.
    • Doğrulama işleminin tamamlanması yedi gün sürebilir.

Sildiğiniz hesabı kullanarak Apple’ın Veri ve Gizlilik sayfasını ziyaret ederseniz, sitenin sağ tarafında hesabınızın silinmekte olduğunu bildiren bir bildirim görürsünüz.

Başarı ile Apple hesabı silme işlemini bitirdiniz. Diğer İOS ipuçları için İOS kategorimize de göz atmayı unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.