DeepL, Berlin’de gerçekleştirilen DeepL Dialogues etkinliğinde, gerçek zamanlı sözlü iletişim için geliştirdiği ilk sesli çeviri aracı olan DeepL Voice’u tanıttı. Yapay zeka destekli çeviri çözümleri sunan şirket, toplantılar ve yüz yüze görüşmeler için iki farklı modelle tasarladığı DeepL Voice ile dil engelini aşarak anlık iletişimde verimliliği artırıyor. Ayrıca, bu araç sanal ve fiziksel ortamlar için çok dilli iletişim imkanı sağlıyor.
DeepL Voice tanıtıldı!
DeepL CEO’su ve kurucusu Jarek Kutylowski, aracın yüksek güvenlik ve çeviri kalitesi sunacak şekilde geliştirildiğini ifade etti. DeepL Voice’un güvenilir bir çözüm olarak ortaya çıkmasında beta müşterilerden alınan geri bildirimlerin kritik bir rol oynadığını belirten Kutylowski, şunları dile getirdi:
“DeepL olarak yazılı çeviride lider konumdayız fakat gerçek zamanlı sesli çeviri alanında yeni zorluklar ortaya çıkıyor. Yarım kalan cümleler, telaffuz problemleri ve çeviri gecikmeleri, konuşma sürecinde yanlış anlamalara yol açabiliyor. Bu gibi sorunları minimize etmek amacıyla, kullanıcılarımızla beta programı süresince yakın temas halinde çalışarak tüm bu zorlukları çözmeye odaklandık.”
DeepL Voice, kullanıcıların hizmetine iki farklı modelle sunuluyor:
- Toplantılar için DeepL Voice:
- Sanal toplantılarda dil engellerini ortadan kaldırıyor. Toplantı katılımcıları, istedikleri dillerde konuşabilirken, diğer katılımcılar konuşmaları gerçek zamanlı çeviri altyazılarıyla takip edebiliyor. Böylece herkes ana dillerinde iletişim kurabiliyor, toplantılardaki anlaşılabilirlik artıyor ve dil nedeniyle yaşanan kopukluklar ortadan kalkıyor.
- Görüşmeler için DeepL Voice:
- Mobil cihazlarla yüz yüze iletişimde kullanılmak üzere tasarlanmış bu model, bir tarafın konuşmalarını karşı tarafa altyazı ile iletiyor. Görüşmeler esnasında kullanıcılar, aynı cihaz üzerinden çeviriyi takip edebilirken, ihtiyaç duyulan çeviri modları sayesinde iletişim daha da kolay hale geliyor.
DeepL Voice, başlangıçta Almanca, Felemenkçe, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, Rusça ve Türkçe olmak üzere toplam 13 dilde sesli çeviri desteği sunuyor. Şirket, ilerleyen dönemlerde daha fazla dil eklemeyi hedefliyor.
Ayrıca, DeepL Translator aracı sayesinde 33 farklı dilde altyazı çevirisi imkanı da sağlanıyor. Bu yeni teknoloji, aksan ve bağlam gibi farklılıkları dikkate alan geniş veri setleriyle eğitilmiş yapay zeka modelleri ile yüksek doğruluk seviyesine ulaşıyor.
Etkinlikte DeepL Voice’u deneyimleyen Brioche Pasquier Uluslararası Koordinatörü Christine Aubry, şunları aktardı:
“DeepL Voice’tan önce yurt dışındaki şubelerimizi proje süreçlerine dahil etmekte zorluk yaşıyorduk. Toplantılar için DeepL Voice, ekiplerimizi bir araya getirdi, şubeler arasındaki iletişim sorunlarını giderdi ve şirket genelinde iş birliğini artırdı. Daha önce yalnızca bir dili destekleyen araçları denedik fakat DeepL Voice, şimdiye kadar kullandığımız en kapsamlı araç.”
DeepL, bu yılın başında yazılı çeviri çözümü olan DeepL Write Pro’yu tanıtarak dikkatleri üzerine çekmişti. Çeviri kalitesi açısından GPT-4, Google ve Microsoft’un modellerini geride bırakan yeni nesil
Yorum Yap