iCloud’daki Fotoğrafları Silme

İphone’da fotoğraflarımız – verilerimiz silinmemesi için iCloud’a yedekleme yaparız. Peki iCloud fotoğraf silme işlemi nasıl yapılır? iCloud, tüm cihazlarınızda ki verilerinizi kendi bünyesinde tutan bir bulut depolama hizmetidir. iCloud Fotoğraflar ve iCloud Drive, tüm fotoğraflarınızı, videolarınızı ve belgelerinizi güvenli bir şekilde saklar ve her yerden erişmemize imkan verir. Ancak sadece 5 GB depolama alanınız vardır. Fazlası için ödeme yapmanız gerekir. Ya da daha fazla alan açmak için iCloud’daki fotoğrafları silme işlemini yapabilirsiniz.

İPhone veya iPad Kullanarak Tek Tek iCloud’daki Fotoğrafları Silme

Telefonunuzda ki iCloud ayarlarında eğer fotoğraflar seçeneğini etkinleştirilmiş ise her fotoğrafınız iCloud’a yedekleyecektir. Aynı şekilde telefonunuz iCloud hesabı ile bağlı ise telefondan fotoğrafları silmek iCloud hesabınızdaki fotoğrafları da silecektir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları yapabilirsiniz:

  1. Ayarlara git.
  2. <Hesap Adınız> seçeneğine dokunun .
  3. İCloud’u seçin ve Fotoğraflar’a gidin
  4. Fotoğraflar bölümünde iCloud Fotoğrafları’nı açık olduğuna emin olun.
  5. Fotoğrafların olduğu galerinize gidin.
  6. Tüm fotoğraflarınızı görüntülemek için ekranın altındaki Fotoğraflar’ı seçin .
  7. Tek tek silmek istediğiniz fotoğrafları seçin ve silin. Bu iCloud hesabınızdan da silecektir. Kesin sonuç için çöp kutunuzdaki fotoğrafları da silin.

İPhone veya iPad Kullanarak Tüm iCloud Fotoğrafları Silme

Tüm iCloud Fotoğraflarınızı silebilir ve iCloud hesabınızla senkronizasyonu durdurabilirsiniz.
Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. İPhone veya iPad’inizdeki Ayarlar’a gidin
  2. Apple Kimliğine dokunun.
  3. İCloud → Depolama’yı seçin.
  4. Tüm iCloud Fotoğrafları içeriğini silmeden önce, iCloud depolamanızı içerik türüne göre sıralanmış olarak görsel olarak gösteren diyagramı kontrol edin. Sarı renk fotoğrafların toplam alanını gösterir.
  5. Diyagramın altındaki Depolamayı Yönet düğmesine dokunun ve Fotoğraflar bölümünü seçin
  6. Devre dışı bırak ve Sil butonu ile bütün iCloud fotoğraflarını silebilirsiniz.

İnternet Tarayıcı ile iCloud Fotoğraf Silme

Telefonunuzun veya da bilgisayarınızın her hangi bir internet tarayıcısı ile iCloud’daki fotoğrafları silebilirsiniz. Bunu yapmak ise çok basittir. Yapmanız gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

  1. İnternet tarayıcıyı açın.
  2. İcloud.com adresine gidin.
  3. Apple Kimliğinizin e-posta adresi ve şifresiyle giriş yapın
  4. Fotoğraflar simgesini tıklayın . Burada iCloud hesabınıza kaydedilen tüm fotoğrafları göreceksiniz.
  5. CTRL tuşuna basılı tutun ve silmek istediğiniz fotoğrafları tek tek seçin.
  6. Silmek için sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesini tıklayın.

Sildiğiniz tüm fotoğraflar son Silinenler albümüne taşınacaktır ve önümüzdeki 30 gün boyunca burada durur, sonrasında otomatik silinir.

Mac Kullanarak Tüm iCloud Fotoğraflarınızı Silme

iCloud’da bulunan bütün fotoğrafları silmek ve iCloud senkronizasyonunun bağlantısını koparmak istiyorsanız şu adımları uygulayın.

  1. Apple menüsünü tıklayın ve Sistem Tercihleri’ni seçin .
  2. İCloud’u seçin .
  3. Pencerenin altında, iCloud depolama alanı kullanımınızı gösteren diyagramı kontrol edin. Sarı renk, fotoğrafların ve videoların kullandığı alanı gösterir.
  1. Diyagramın yanındaki Yönet düğmesini tıklayın ve iCloud Fotoğrafları bölümünü seçin
  2. Tıklayın devre dışı bırak ve Sil butonuna basın.

Bu düğmeye tıkladıktan otuz gün sonra, iCloud Fotoğraf Kitaplığınızdaki tüm öğeler kaybolacak ve iCloud Fotoğraf senkronizasyonu tüm cihazlarınızda çalışmayı durduracaktır.

Diğer İOS ipuçları için İOS kategorimize bir göz atın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.