Motorola, heyecanla beklenen Edge 60 serisini tanıtmaya çok az bir süre kala, cihazların detaylarını TENAA sertifikasyon platformunda paylaştı. Yeni versiyonlar olan Edge 60 ve Edge 60 Pro, kullanıcıların ilgisini çekecek birçok yenilik ve özellik ile donatıldı.
Motorola Edge 60 Serisi Gösterime Hazır
Motorola Edge 60, 6,67 inç büyüklüğünde, 1,5K çözünürlüğe sahip kavisli OLED ekranla birlikte geliyor. Bu ekran, parmak izi tarayıcısı gibi özelliklerle güvenli ve konforlu bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

Cihaz, 2,5 GHz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemciyle güçlendirilirken, kullanıcılar için geniş RAM alternatifleri sunacak. Edge 60’da 6 GB, 8 GB, 12 GB ve 16 GB RAM seçenekleriyle birlikte, depolama alanları da 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB arasından tercih edilebilecek.
Kamera özellikleri bakımından Edge 60, 50 MP ana sensör, 10 MP ikincil kamera ve 3x optik zoom imkanı sunan 50 MP telefoto lensle donatılmış durumda. Ayrıca, 50 MP çözünürlüğünde bir selfie kamerası da mevcut.
Batarya kapasitesi 5.500 mAh olan Edge 60, 68 W kablolu hızlı şarj desteği ile dikkat çekiyor. Fiziksel boyutları ise 7,95 mm kalınlık ve 180,4 gram ağırlık olarak belirlenmiş. Cihaz, mavi ve yeşil renk seçenekleri ile piyasaya sunulacak.
Edge 60 Pro modeli ise daha gelişmiş bir performans sunuyor ve MediaTek Dimensity 8350 SoC işlemcisi ile güçlendirilmiş. Bu modelde işlemci, 3,35 GHz hızında çalışarak kullanıcı deneyimini üst seviyelere taşıyacak.
RAM seçenekleri 8 GB, 12 GB ve 16 GB olarak belirlenirken, depolama kapasitesi Edge 60 ile aynı seviyede kalacak. Pro modeli, 6.000 mAh kapasiteli bataryası ve 90 W kablolu hızlı şarj desteği ile öne çıkıyor.
Kamera özellikleri açısından Edge 60 Pro, 50 MP ana sensör, 13 MP ikincil kamera ve 3x optik zoom özelliğine sahip üçüncü bir sensör barındırmakta. Selfie kamerası ise 32 MP çözünürlükte oldukça iddialı bir performans sunuyor.
Bu model, daha ince bir tasarımla 7,25 mm kalınlığında ve 188 gram ağırlığında olacak. Gri renk seçeneği ile satışa sunulacak Edge 60 Pro, premium malzemeler kullanılarak tasarlanmış ve estetik bir görünüm sergileyecek.
Her iki cihaz da, Motorola’nın mobil pazardaki rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Bu yılın ikinci yarısında global pazara sunulması beklenen Edge 60 serisi, performans ve tasarım açısından dikkat çekici bir alternatif olarak öne çıkacak.

Leave a comment