Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Sam Altman: Bilimsel İlerleme Süper Zeka ile Hızlanacak!

OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, yapay zeka (AI) teknolojisinin yakın gelecekte bilimsel araştırma yöntemlerini köklü bir şekilde değiştirebileceğini ifade etti. Altman, The Free Press adlı YouTube kanalına verdiği röportajda, “süper zeka” olarak adlandırdığı sistemlerin bilimsel ilerlemeyi önemli ölçüde hızlandıracağını vurguladı. Gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgiye haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Altman, süper zeka sistemlerinin bilimsel keşifleri hızlandırma potansiyelini dile getirerek, şöyle söyledi:
“Dünyadaki bilimsel ilerleme oranının üç katına, hatta on katına çıktığını düşünün. Günümüzde 10 yıl süren keşifler yalnızca bir yılda tamamlanabilir ve bu hız her yıl giderek artabilir.”

yapay zeka destekli haber sitesi

https://www.youtube.com/watch?v=DfOt_cqXCFI[/embed>

Bu teknolojinin toplum ve ekonomi üzerinde devrim niteliğinde etkiler yaratacağını belirten Altman, insanlığın temel değerlerinin bu süreçten etkilenmeyeceğini de ifade etti:
“Yaşadığımız dünya büyük değişimlere sahne olacak, ancak bizi insan yapan motivasyonlar ve değerler sabit kalacak.”

Altman, açıklamalarında Genel Yapay Zekâ (AGI) ile süper zeka arasındaki farklara da değindi. AGI, insan gibi her çeşit entelektüel görevi yerine getirebilen sistemleri ifade ederken, süper zeka bu kriterlerin ötesine geçiyor. Süper zeka, insan hafızasının, işlem hızının ve mantıksal yeteneklerinin çok üzerinde bir kapasiteye sahip olarak tanımlanıyor.

OpenAI, bu hedef doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, yakın zamanda daha gelişmiş bir model ve 200 dolarlık ChatGPT Pro abonelik hizmeti gibi yenilikler tanıttı. Altman’ın öngörüleri umut verici olsa da, bazı uzmanlar bu gelişmelerin beraberinde getirebileceği potansiyel sorunlara dikkat çekiyor.

Yapay zeka güvenliği üzerine çalışan araştırmacılar, gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde felaket senaryolarının yaşanabileceği konusunda uyarıyor. Hatta bir uzman, bu tür risklerle karşılaşma olasılığını %99,9 olarak belirtiyor. Altman ise, AGI’nin topluma entegrasyon sürecinin nispeten sorunsuz geçebileceğini düşünüyor.

Bununla birlikte, süper zeka seviyesine ulaşmak için hala kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğu ifade ediliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz…

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar