Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Snapdragon ve MediaTek, Apple’a meydan okuyor!

Qualcomm ve MediaTek’in yeni nesil işlemcileri hakkında gelen son sızıntılar, bu firmaların akıllı telefonlarda tek çekirdek performansında Apple’a rakip olmaya hazırlandığını ortaya koyuyor. Snapdragon 8 Elite Gen 2 ve MediaTek Dimensity 9500’ün Apple M4 ile benzer veya daha iyi işlem gücü sunacağı iddia ediliyor.

İlgili yonga setleri, ARM’ın Ölçeklenebilir Matris Uzantısı (SME) teknolojisi ve TSMC’nin 3nm üretim sürecinden faydalanacak. Gelen sızıntılar, her iki işlemcinin de karmaşık görev yönetimini optimize etmeye yönelik SME komut setini içereceğini gösteriyor. Bu durum, Apple’ın genel olarak ön plana çıktığı tek çekirdek performansını aşmaları için bir fırsat sunabilir.

yapay zeka destekli haber sitesi

TSMC’nin 3nm N3P üretim sürecine geçişi, hem performansı hem de enerji verimliliğini artıracağı düşünülüyor. Apple’ın iPhone’da kullanılacak A19 çipinin de 3nm teknolojisiyle tanıtılması bekleniyor. Böylelikle A19 ile birlikte önemli bir dönem başlayacak.

Snapdragon 8 Elite Gen 2’nin performans çekirdekleri 5.00GHz’e kadar yükselirken, Dimensity 9500’ün maksimum saat hızının 4.00GHz olacağı belirtiliyor. Bu frekans değerleri, mimari ve üretim geliştirmeleri ile birleştiğinde Qualcomm ve MediaTek’in tek çekirdek performansındaki farkı kapatma şansı bulabileceğini gösteriyor.

Öte yandan, Apple’ın da bu rekabetten geri kalmayacağı tahmin ediliyor. Snapdragon 8 Elite Gen 2 piyasaya sürüldüğünde, M4’ün yerini alacak M5 SoC’nin yeni bir iPad Pro ile tanıtılması söz konusu olabilir.

Siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Leave a comment

Related Posts