Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Word’de Sesli Yazma

Microsoft, uzun yıllardır işletmeler için hem donanım hem de yazılım çözümlerinde son teknoloji ürünleri hizmetimize sunmaktadır. Hızla büyüyen sesli konuşmaları metne çevirme pazarında da durum farklı değil ve Microsoft, konuşma tanıma ve sesle yazma teknolojisini yıllardır geliştiriyor. Bugün, Microsoft’un mevcut en iyi konuşmaları metne çevirme yazılımlardan bazılarına sahip olduğundan emin olabilirsiniz.  Bunlardan bir tanesi de Worde sesli yazma hizmetidir.

Bu makalede, Microsoft Word’de konuşmayı metne nasıl aktaracağımızı tam olarak açıklıyoruz ve sesle yazma yetinizi geliştirmenize yardımcı oluyoruz.

yapay zeka destekli haber sitesi

Microsoft Word’de konuşma metni nasıl kullanılır: İlk Adım

Worde sesli yazma ilk adım

Sesle yazma yalnızca ödeme yapan müşteriler tarafından kullanılabildiğinden, kontrol edilmesi gereken en önemli şey geçerli bir Microsoft 365 aboneliğinizin olup olmadığıdır. Bu makaleyi okuyorsanız, işletmenizin zaten bir Microsoft 365 kurumsal aboneliği vardır. Ancak, yoksa, Microsoft sitesini ziyaret ederek size en uygun Microsoft 365 abonelik planını seçebilirsiniz.

Sesle yazı yazmaya başlamadan önce ihtiyaç duyacağınız ikinci şey, stabil bir internet bağlantısıdır. Bunun nedeni, Microsoft Word’ün dikte yazılımının konuşmanızı, harici sunucularda işlemesidir. Bu devasa sunucular ve ışık hızındaki işlemciler, metninizi kopyalamak için çok büyük miktarda konuşma verisi kullanır. Aslında, yazılımın insan konuşmasını öğrenmesini ve doğruluğunu sürekli olarak geliştirmesini sağlayan gelişmiş sinir ağlarını ve derin öğrenme teknolojisini kullanırlar.

Bu iki teknoloji, sesle yazma teknolojisinin son yıllarda bu kadar gelişmesinin ve Microsoft dikte yazılımının internet bağlantısı gerektirmesinden neden mutlu olmanız gerektiğinin temel nedenidir.

Geçerli bir Microsoft 365 aboneliğiniz ve internet bağlantınız olduğunda, artık hazırsınız!

1. Adım: Microsoft Word’ü açın

Basit ama çok önemli. Cihazınızda Microsoft Word uygulamasını açın ve yeni, boş bir belge oluşturun. Test belgemize “Microsoft Word’de konuşma metni nasıl kullanılır – Test” adını verdik ve daha sonra kolayca bulabilmemiz için masaüstüne kaydettik.

Adım 2: Sesli Yazma düğmesine tıklayın

Boş bir belge oluşturduğunuzda, Ana menünün sağ üst köşesinde bir Dikte Et düğmesi ve açılır menü göreceksiniz. Üstünde bir mikrofon sembolü vardır. Buradan açılır menüyü açın ve dilin İngilizce olarak ayarlandığını iki kez kontrol edin.

Microsoft Word’ün konuşmadan metne yazılımının en iyi bölümlerinden biri, birden çok dili desteklemesidir. Yazma sırasında, dokuz dil desteklenmektedir ve birkaç tanesi önizleme dilleri olarak listelenmektedir. Önizleme dilleri daha düşük doğruluk ve sınırlı noktalama desteğine sahiptir.

3. Adım: Microsoft Word’ün Mikrofona erişmesine izin verin

Microsoft Word’ün konuşma metni yazılımını daha önce kullanmadıysanız, uygulamaya mikrofonunuza erişim izni vermeniz gerekir. Bu, izin istendiğinde bir düğmeye tıklanarak yapılabilir.

Özellikle kuruluşunuz içinde düzenli olarak sesten metne yazılım kullanmayı planlıyorsanız, dikteniz için harici bir mikrofon kullanmayı düşünebilirsiniz. Çoğu genel amaç için yerleşik mikrofonlar yeterli olsa da harici bir mikrofon, daha yüksek kaliteli bileşenler ve mikrofonun kendisinin optimize edilmiş yerleşimi nedeniyle sesli yazma işleminizi kusursuz bir şekilde tamamlayabilir.

4. Adım: Sesle yazmaya başlayın

Şimdi eğlenceli kısma geçiyoruz. Yukarıdaki tüm adımları tamamladıktan sonra, sesli yazma düğmesine bir kez daha tıklayın. Mavi sembol beyaza dönecek ve kırmızı bir kayıt sembolü görünecektir. Bu, Microsoft Word’ün sesinizi dinlemeye başladığı anlamına gelir. Sesini açtıysanız, bir zil sesi de transkripsiyonun başladığını gösterir.

Sesli yazmayı kullanmak için tek yapmanız gereken, Microsoft’un yazıya dökmesini istediğiniz kelimeleri yüksek sesle söylemekten ibarettin. İlk başta biraz garip görünebilir, ancak biraz pratik yaptıktan sonra ve herkes gibi yazılımdan en iyi şekilde yararlanmak için stratejilerinizi ve stillerinizi oluşturduktan sonra keyif verici bir hale dönüşecektir.

Bu dört adım tek başına sesinizi metne dönüştürmeye başlamanız için yeterli olacaktır. Ancak konuşmanızı metin yazılımı becerilerine yükseltmek istiyorsanız beşinci adımımız tam size göre.

Adım 5: Noktalama komutlarını dahil edin

Microsoft Word’ün sesli yazma aracı bazı durumlarda, konuşulan kelimeleri metne dönüştürmenin ötesine geçer. Yapay sinir ağlarının tanıtılması ve geliştirilmesiyle birlikte, Microsoft’un sesle yazma teknolojisi, yalnızca tek tek sözcükleri değil, tümceyi bir bütün olarak algılamaktadır. Bu, şirketin konuşurken noktalama işaretleri ve diğer biçimlendirme efektlerini eklemenize izin veren kapsamlı bir sesli komut hizmeti sunmasını sağlar.

Tüm noktalama komutlarından burada söz edemeyiz, ancak en kullanışlılarından bazılarını adlandıracağız. “Nokta” komutunun söylenmesi bir nokta ekleyecek, “virgül” komutu ise şaşırtıcı olmayan bir şekilde virgül ekleyecektir. Aynı kural ünlem işaretleri, iki nokta üst üste ve alıntılar için de geçerlidir. Bir paragrafı bitirmek ve bir satır sonu bırakmak isterseniz, “yeni satır” komutunu kullanabilirsiniz.

Bu araçların kullanımı kolaydır. Testlerimizde yazım, noktalama komutlarına karşı kelimeleri ayırt etmede elle tutulur bir şekilde doğruydu.

Özet

Microsoft’un konuşma metni yazılımı güçlüdür. Büyük platformların çoğunu test ettikten sonra, fiyat/performans dengesini göz önüne aldığımız takdirde Microsoft’un tartışmasız en iyi hizmeti sunduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni, yazılımın doğrudan birçok işletmenin halihazırda kullandığı Microsoft 365’te yerleşik olmasıdır. Bu işiniz için geçerliyse, Microsoft’un sesle yazma teknolojisini ek ücret ödemeden hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu makalenin size Microsoft Word’de konuşmayı metne dönüştürme yazılımını nasıl kullanacağınızı öğrettiğini ve artık bu becerileri kuruluşunuzda uygulayabileceğinizi umuyoruz.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar