Firefox için bir çok vpn eklentisi vardır. Bunların bir kısmı ücretsiz bir kısmı ise ücretlidir. Tabi bide gerçekten çalışan ve çalışmayanlar var. Bunlarla birlikte bizim aradığımız ise hem hızlı olması hemde ücretsiz olmasıdır. Bu yazımızda Firefox için en iyi ücretsiz VPN’lerin bir listesini yaptık. Bunlardan birini kullanarak ülkelerin koyduğu sınırlamaları aşabilir istediğiniz sitelere girebilirsiniz.
İçindekiler
1. Hoxx VPN
Firefox için Hoxx VPN, tarayıcıdaki en popüler ücretsiz VPN’dir. Neredeyse 7.000 yorumla 4.6 yıldız almıştır.
Hoxx VPN, dünya çapında çok sayıda ülkeyi kapsayan 100’den fazla sunucuya sahiptir. Başlamak için ihtiyacınız olan tek şey ücretsiz bir Hoxx hesabıdır.
Eklenti ile, dilediğiniz her siteye girebilirsiniz ayrıca eklenti; internet gizliliğinizi artırmanıza, konumunuzu gizlemenize ve kötü amaçlı web sitelerinden sizi uzak tutar. VPN eklentisi bilgisayarınızdaki tüm bağlantıları şifreler.
Ne yazık ki, Hoxx’ın gizlilik politikasını incelerseniz bazı hoşunuza gitmeyecek şeyleri görürsünüz bunlar:
- Hoxx, tarayıcınızı, dilinizi, erişim sürelerinizi, görüntülenen sayfalarınızı ve IP adresiniz dahil bütün bilgileri kaydeder.
- VPN, üçüncü taraf izleme politikası izler.
- Hoxx, cihazınız hakkında birçok bilgi toplar (donanım modeli, işletim sistemi ve sürümü, mac adresinizi, telefon numaranızı, IMEI numarası ve mobil ağ bilgileri dahildir.).
Tüm bu verilerin kâr amaçlı satıldığından emin olabilirsiniz.
2. TouchVPN
TouchVPN de Firefox VPN eklentileri kategorisinde en popülerler den biridir. Sınırsız ücretsiz VPN’de oturum, hız veya bant genişliği sınırlaması yoktur.
Tek tıklamayla İsveç, İngiltere, Danimarka, Fransa, ABD, Hollanda ve Kanada’daki sunucuları kullanabilirsiniz.
TouchVPN de son derece güvenlidir. Verilerinizi güvende tutmak için bankacılık sınıfı SSL şifrelemesi kullanır.
Dezavantajı: şirketin gizlilik politikası deliklerle doludur. Hoxx gibi, verilerinizi ve kişisel bilgilerinizi ve ayrıca “diğer bilgileri” sunucularında kayıt eder.
3. SetupVPN
SetupVPN, Firefox için sizi diğer popüler ücretsiz VPN’dir.
Her şeyden önce en iyi yönlerine bakalım:
- Güvenlik: SetupVPN tüm bağlantınızda 4096 bit askeri sınıf şifreleme kullanır.
- Sunucular: Engellenen içeriğe erişmek istiyorsanız, uygulama size iyi hizmet edecektir. Dünya çapında 100’den fazla sunucuya sahiptir.
- Hız: SetupVPN’in bant genişliği veya hız sınırlaması yoktur.
Peki kötü taraf? Her yaptığınızı kayıt eder. Aygıt ve kullanım bilgilerine ek olarak SetupVPN konumunuzu da sunucularına kaydeder. Gizlilik politikalarına göre, cihazınızın seyahat hızını bile bilecektir.
4. Hola VPN
Hola, ücretsiz VPN’lerin dünyasında iyi bilinen bir isim ve Firefox için Hola VPN, Mozilla kullanıcıları arasında yaygın olarak kullanılan bir başka seçenektir.
VPN, engellenen web sitelerine erişmenizi sağlar. Tabii ki, Hola’nın büyük dezavantajı şüpheli sicilidir. 2015 yılında şirketin bir çok kullanıcı verisini sattığı ortaya çıkmıştır.
Hola’ya giriş yapmak için sosyal medya hesabınızı kullanırsanız, Hola tam adınızı, ev adresinizi, e-posta adresinizi, doğum tarihinizi, profil resminizi, arkadaş listenizi ve kişisel açıklamanızı da alarak kendi sunucularında saklayacaktır.
5. Browsec VPN
Browsec hem ücretli hem de ücretsiz bir VPN planı sunar. VPN’in en büyük dezavantajı bant genişliği kısıtlamasıdır. Ücretsiz kullanıcılar için 1 Mbps ile sınırlıdır. Ücretsiz kullanıcılar ayrıca şirketin 30 sunucusunun sadece dördünü kullanabilir.
6. Hotspot Shield
Browsec gibi, Hotspot Shield’de hem ücretsiz hem de ücretli bir plan sunuyor. Ücretsiz sürüm de, Browsec’den daha fazla özelliğe sahiptir. Standart VPN özelliklerine ek olarak, eklenti ayrıca reklam engelleme, izleyici engelleme, çerez engelleme ve kötü amaçlı yazılım koruması da sunar.
Tüm sanal sunucu konumları ücretsiz pakete dahil edilmiştir. Premium yerlere erişmek istiyorsanız, HotSpot Shield için ödeme yapmanız gerekecektir . Ücretsiz sürüm ayrıca sınırsız bant genişliğine sahiptir.
Şirket parasını kullanıcılardan ödediği için gizlilik politikası sağlamdır. Hotspot Shield verilerinizi satmayacak. Son olarak, Hotspot Shield son derece kullanıcı dostudur. Firefox için diğer birçok VPN eklentisinden farklı olarak, hizmeti kullanmaya başlamadan önce bir hesap oluşturmanız gerekmez.
Firefox için En İyi Ücretsiz VPN Hangisi?
Ücretsiz bir VPN kullanmak, ödün vereceğiniz anlamına gelir. Sonunda hız, özellik veya gizlilikten ödün vereceksiniz.
Bize göre, Firefox için en iyi ücretsiz VPN HotSpot Shield’dir. Çok fazla bilginizi kayıt etmez ve uğraştırmaz. Kurar ve kullanırsınız.
Firefox için en iyi vpn i arıyordum ilaç gibi geldi.