Facebook Messenger Nasıl Dondurulur?

Çoğu kişi Facebook’u silme ve dondurma arasındaki farkın farkındadır. Facebook’u dondurduğunuz da geçici olarak hesabınızı kapatırsınız ve istediğiniz zaman tekrardan etkinleştirebilirsiniz. Facebook’u silerseniz sonsuza kadar Facebook hesabınız silinir. Hiç bir zamanda tekrardan o hesaba ulaşamazsınız.

Facebook hesabınızı dondurduğunuzda Facebook Mesenger’ında donmadığını fark etmişsinizdir. İnsanlar hala Mesenger üzerinden size mesaj atabilir ve aktiflik durumunuzu görebilirler. Durum böyle olunca ayrıca Facebook Mesenger’ı da dondurma işlemi yapmalısınız. Bu yazımızda Facebook Messenger nasıl dondurulur? yakından bakıyoruz.

Facebook Messenger Nasıl Dondurulur?

Facebook Mesenger’ı dondurmadan önce  Facebook hesabınızı dondurmanız gerekir. Daha önce Facebook hesabı dondurma nasıl yapılır açıklamıştık. Henüz yapmadıysanız, devam etmeden önce gitmeniz ve Facebook hesabını dondurmanız gerekiyor.

Herşey tamam olduğunda Facebook Mesenger’ı dondurmak oldukça basittir. Yapmanız gereken adımlar sırası ile şu şekildedir;

  1. Messenger uygulamasını açın.
  2. Sol üst köşedeki profil resminize dokunun.
  3. Sayfayı aşağı kaydırın ve Yasal bilgiler ve İlkeler seçin .
  4. Bir sonraki ekranda Messenger’ı Dondur’u seçin .
  5. Şifrenizi girin.
  6. Mesenger’ı dondurun.

Bu verdiğimiz yöntemleri hem Android, hemde İOS cihazları için uygulayabilirsiniz. Ayrıca sadece Mesenger değil, Mesenger Lite içinde kullanabilirsiniz.

Facebook Messenger’ı yeniden etkinleştirmek için kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak Messenger uygulamasında tekrar oturum açarak tekrar aktif edebilirsiniz.

Messenger’ı Dondurduğunuzda Ne Olur?

Artık Facebook Mesenger’ı nasıl dondurduğunuzu öğrendiğinize göre, kimse artık uygulamadan profilinizi göremez veya önceden konuştuğunuz kişiler size mesaj gönderemez.

Messenger’ı yeniden etkinleştirmek ana Facebook hesabınızı da yeniden etkinleştirir. Yalnızca Messenger’ın açık kalmasını, Facebook Hesabınızın donmuş olarak kalmasını istiyorsanız, Facebook hesabınızı ikinci kez dondurmanız gerekir.

Facebook hesabınızı tamamen silerseniz Messenger’a da erişiminizi kaybedeceğinizi unutmayın. Facebook’u silip sadece Mesenger’ı kullanamazsınız.

Tamamen Facebook’u silmek istiyorsanız Facebook hesabı silme isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.