Kaydol
Giriş Yap
Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Üzgünüz, gönderi ekleme izniniz yok.

Vmware Workstation Kurulumu – Güncel

Vmware Workstation kurulumuna geçmeden önce Vmware Workstation nedir ne işe yarar bir ona bakalım dilerseniz.

Vmware Workstation bilgisayarı bir sanal makineye çeviren bir programdır. Nedir bu sanal makine? Sanal makine ise şuanda kullandığınız bilgisayarın içinde bir bilgisayar daha kurmanız anlamına gelir. Teknik tabir ile fiziksel bilgisayar üzerine sanal bir bilgisayar kurmanız anlamına gelir. Yani bilgisayarınızda bir Windows 10 işletim sistemi varsa, bu program ile birde Windows 7 işletim sistemi kurabilirsiniz.

yapay zeka destekli haber sitesi

Diyelim bilgisayarınız da bir android işletim sistemi kurmak istiyorsunuz. Yani bilgisayarınızı android yapmak istiyorsunuz ve aynı zamanda Windows’uda kullanmak istiyorsunuz. Vmware Workstation programı ile bunu yapmak mümkün. Wmware Workstation kurulumu yaptıktan sonra istediğiniz işletim sistemini yükleyebilirsiniz. (Bkz: Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma)

Wmware work station kurulumu

Vmware Workstation içerisine hangi işletim sistemlerini yükleyebilirim?

Piyasada bulunan bir çok işletim sistemini Vmware Workstation içerisine yüklemek mümkündür. Bunlardan en popülerleri.

Microsoft Windows 10
Microsoft Windows 8.1
Microsoft Windows 7
Microsoft Windows XP
Canonical Ubuntu 19.04

Listenin devamını buradaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

Vmware Workstation Kurulumu

Başlayalım. Yazılımın kurulumu oldukça basittir. Tek yapmanız gereken yükleyiciyi web sitesinden indirmek, çalıştırmak ve adımları takip etmektir.

Adım 1- İndirme Bağlantısı

Programı kendi web sitesinden en güncel versiyonunu indirmek için buraya tıklayın.

İpucu: Kurulumu Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarlara yaptığımız için karşınıza gelen sayfadan Windows için Workstation 15.5 Pro yazısının altındaki indir yazısıyla indirebilirsiniz.

Adım 2- İndirilen yükleyici dosyasını bulun

Göstermek amacıyla, indirilen exe dosyasını masaüstüme yerleştirdim. Sisteminizdeki yükleyiciyi bulun ve uygulamayı başlatmak için çift tıklayın.

Adım 3- Uyarı

Kurulsun mu uyarısı ile karşılaşacaksınız. Evet (Yes) yazısına tıklayın.

Ardından bir pencere açılacak ve bir yükleme alanını göreceksiniz. Dolana kadar bekleyin.

Adım 4- VMware Workstation kurulum sihirbazı

Şimdi VMware Workstation kurulum sihirbazı penceresini göreceksiniz. Devam etmek için ileri’yi (Next) tıklayın.

Adım 5- Kullanıcı Lisans Sözleşmesi

Bu kez Kullanıcı Lisans Sözleşmesi penceresini göreceksiniz “Lisans Sözleşmesindeki koşulları kabul ediyorum” kutusunu işaretleyin ve devam etmek için ileri (Next) düğmesine basın.

Adım 6- Özel Kurulum seçenekleri

Uygulamayı yüklemek istediğiniz klasörü seçin. Varsayılan olarak bırakabilirsiniz. Hemen altında ise “Gelişmiş Klavye Sürücüsü Yüklensin mi” diye soru soruyor. Dilediğinizi yapabilirsiniz. Ben işaretlemeden geçtim.

Adım 7- Kullanıcı Deneyimi Ayarları

Ardından, “Güncellemeleri Kontrol Et” ve “VMware Workstation Pro’yu geliştirmeye yardımcı ol” seçeneğini seçmeniz isteniyor. Siz dilediğinizi seçebilirsiniz. Ben her ikisinden de tik işaretini kaldırdım.

Adım 8- Uygulama Kısayolları tercihi

İlk seçenekte masaüstüne bir program kısayolu oluşturulsun mu diye soruyor. İkinci seçenekte ise başlangıç programlarına atansın mı diye bir soru soruyor. Yani bilgisayar açılırken programda açılsın mı diyor. 2. seçeneği bilgisayarınız yavaş ise işaretlemenizi önermem. Çünkü bilgisayarınız daha yavaş açılmaya başlar.

Adım 9- Kurulum başlat

Şimdi ise yüklemeye başlat penceresini göreceksiniz. Yükleme işlemini başlatmak için yükle (install) seçeneğine tıklamanız yeterli.

Kurulumun dolmasını bekliyoruz.

Sonunda kurulum tamamlandı penceresini göreceksiniz. Bitir’e (Finish) tıklayın ve kurulum işlemini tamamladınız. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenebilir. Yeniden başlatmak için Evet’i tıklayın.

Adım 10- VMware Workstation programını açma

Yükleme tamamlandıktan sonra, masaüstünde VMware Workstation simgesini görmelisiniz. Uygulamayı başlatmak için üzerine çift tıklayın.

Adım 11- Lisans Anahtarı

Lisans anahtarı isteyen pencere görürseniz, deneme sürümünü tıklayın veya lisans anahtarını girin. Lisans anahtarınız yoksa, 30 günlük deneme süreniz olacaktır.

Adım 12- Lisans anahtarınız var ise

Elinde bir lisans anahtarı varsa,  Help->Enter a Licence Key sekmesine giderek Lisans anahtarını girebilirsin.

Yorum Yap

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar